Paikallisesti tarjottava tutkinnon osa: Yhteisömuusikkona toimiminen, 15 osp

Yhteisömuusikkona toimiminen on paikallisesti tarjottava valinnainen tutkinnon osa (15 osp), jonka voi suorittaa osana musiikkialan perustutkintoa. Tutkinnon osan opiskelijaksi voi hakea myös musiikkialalla jo toimivat ammattilaiset sekä muiden alojen opiskelijat ja työntekijät. Yhteisömuusikko-opinnot parantavat opiskelijoiden työllistymismahdollisuuksia sekä kartuttavat työntekijöiden osaamista. Osa opiskelijoista on valmistumisensa jälkeen esimerkiksi työllistynyt yhteismuusikko-opintojensa työssäoppimisjakson kohdeorganisaatioon.

Yhteisömuusikkona toimiminen 15 osp -tutkinnon osan opiskelija oppii toiminnallaan edistämään omaa ja asiakkaan kokonaisvaltaista hyvinvointia. Opiskelija oppii hyödyntämään kulttuurisia menetelmiä sekä musiikillista osaamistaan osallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Opiskelija oppii tunnistamaan yhteisömuusikon tyypillisimmät toimintaympäristöt ja asiakasryhmät sekä paikalliset yhteistyöverkostot.  

Opetus- ja työmuodot: ryhmäopetus, harjoitus- ja oppimistehtävät, työpaikalla tapahtuva oppiminen ja henkilökohtainen ohjaus 

Opintojaksot:

  1. Yhteisömuusikkona toimimisen perusteet, 5 osp
  2. Yhteisömuusikon työtaidot, 5 osp
  3. Yhteisömuusikon työympäristöt, 5 osp

KYTEE-festivaali

KYTEE-festivaali järjestetään seuraavan kerran joulukuussa 2023.

Joulukuussa 2023
Ohjelmaravintola Maxim, Kuopio

Liekeissä! -festivaali

Kuopion konservatorion ammattiopiskelijoiden toteuttama maineikas Liekeissä! -festivaali järjestetään jälleen huhtikuussa 2024.

Huhtikuussa 2024
Ohjelmaravintola Maxim, Kuopio

Musiikista ammatti: Uutisia

3.8.2023

Syyslukukauden aloitus

Kuopion konservatorion syyslukukausi 2023 käynnistyy piakkoin. Tästä tiedotteesta löydät eri opintoalojen aloituspäivämäärät.