Paikallisesti tarjottava tutkinnon osa: Yhteisömuusikkona toimiminen, 15 osp

Yhteisömuusikkona toimiminen on paikallisesti tarjottava valinnainen tutkinnon osa (15 osp), jonka voi suorittaa osana musiikkialan perustutkintoa. Tutkinnon osan opiskelijaksi voi hakea myös musiikkialalla jo toimivat ammattilaiset sekä muiden alojen opiskelijat ja työntekijät. Yhteisömuusikko-opinnot parantavat opiskelijoiden työllistymismahdollisuuksia sekä kartuttavat työntekijöiden osaamista. Osa opiskelijoista on valmistumisensa jälkeen esimerkiksi työllistynyt yhteismuusikko-opintojensa työssäoppimisjakson kohdeorganisaatioon.

Yhteisömuusikkona toimiminen 15 osp -tutkinnon osan opiskelija oppii toiminnallaan edistämään omaa ja asiakkaan kokonaisvaltaista hyvinvointia. Opiskelija oppii hyödyntämään kulttuurisia menetelmiä sekä musiikillista osaamistaan osallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Opiskelija oppii tunnistamaan yhteisömuusikon tyypillisimmät toimintaympäristöt ja asiakasryhmät sekä paikalliset yhteistyöverkostot.  

Opetus- ja työmuodot: ryhmäopetus, harjoitus- ja oppimistehtävät, työpaikalla tapahtuva oppiminen ja henkilökohtainen ohjaus 

Opintojaksot:

  1. Yhteisömuusikkona toimimisen perusteet, 5 osp
  2. Yhteisömuusikon työtaidot, 5 osp
  3. Yhteisömuusikon työympäristöt, 5 osp

Musiikista ammatti: Uutisia

11.6.2024

Jatkuva haku 13.6.–2.8.2024

Jatkuvassa haussa voi hakea opiskelemaan joko musiikkialan perustutkintoon johtavaan koulutukseen tai tutkinnonosiin.

8.12.2023

Kosken voitto synnytti nimikkolaulun Ämmäkoskelle

Kuopion konservatorion opiskelijat ja opettajat mukana Koskelle minä laulan -musiikkivideolla.