Tanssi harrastuksena

Hyppää mukaan tanssin maailmaan! Tanssiopinnot tarjoavat taiteen ja liikkumisen iloa, tukien samalla lapsen ja nuoren kasvua.

Kuopion konservatorio tarjoaa taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista opetusta tanssissa. Meillä voit siis harrastaa tanssia taaperosta aikuisiälle saakka! Noudatamme opetuksessamme taiteen perusopetuksen tanssin laajan oppimäärän mukaista opetussuunnitelmaa. Tanssituntien turvallinen ja kannustava oppimisilmapiiri luo tilaisuuden tutkia tanssin maailmaa jokaisen oppilaan omista lähtökohdista. Kaikki vakituiset opettajamme ovat korkeakoulutettuja tanssin ammattilaisia.

Lastentanssi

Tanssiharrastuksen voi aloittaa lastentanssissa 2–5-vuotiaana yksin tai yhdessä oman aikuisen kanssa. Leikin, mielikuvien ja monipuolisten harjoitteiden avulla tutustumme tanssin maailmaan. Tervetuloa lastentanssiin kokemaan tanssin ja liikkumisen iloa!

Valmentava opetus

Tanssin valmentavat opinnot on tarkoitettu 6–8-vuotiaille lapsille. Tanssin valmentavissa opinnoissa tutustutaan sekä nykytanssiin että balettiin monipuolisen perusliikkumisen ohella. Yhdessä tehden ja kokien luomme pohjaa myös tanssin perusopintoihin.

Baletti ja nykytanssi

Baletin ja nykytanssin harrastamisen voi aloittaa 8–9-vuotiaana tanssin perusopinnoista. Tanssin perusopinnot tarjoavat lapsille ja nuorille tanssin iloa ja mahdollisuuden harrastaa tanssia pitkäjänteisesti. Opetus etenee tasolta toiselle yksilöllisesti. Perusopintojen jälkeen oppilas voi siirtyä tanssin syventäviin opintoihin.

Avoin konservatorio

Avoimen konservatorion aikuisryhmissä voi harrastaa tavoitteellisesti mm. balettia ja nykytanssia ammattitaitoisen opettajan johdolla. Opinnot ovat omakustanteisia.

Lasten lauantai 2018 yläbanneri

Lasten lauantai

Muskaria, orkesteri- ja yhtyesoittoa, soitinesittelyä, tanssia ja pop up -esityksiä – näistä aineksista on tehty huhtikuun hauskin lauantai!

15.4.2023
Matkus kauppakeskus
tanssien_miljoissa_artikkelikuva

Tanssien miljöissä

Tunnistatko paikat? Mitä tapahtuu, kun kuopiolaiset miljööt heräävät eloon? Konservatorion tanssin perusopetuksen näytöksessä tanssijat tuovat kuviin tunnelmia ja hahmoja.

27.2.2023
klo 19.00
Kuopion Musiikkikeskus, konserttisali
Pienten tanssijoiden joulujuhla 1920x1080px kopio

Pienten tanssijoiden joulujuhla

Pienten tanssijoiden joulujuhla on konservatorion pienempien tanssijoiden oma joulunäytös. Juhlassa esiintyvät lastentanssin ja tanssin valmentavien opintojen oppilaiden ryhmät Kuopiosta.

17.12.2022
klo 9.15 & 10.30
Kuopion Musiikkikeskus, Valohalli
Omat tanssit kuva 1920x1080px kopio

Omat tanssit (perusopinnot Nilsiä & Juankoski)

Nilsiän ja Juankosken tanssin perusopintojen oppilaiden Omat tanssit esitetään torstaina 15.12. Nilsiän Mantulla. Tapahtumassa esitetään oppilaiden itsensä tekemiä omia koreografioita.Tänä vuonna Omien tanssien teemana on ”Luonto lähelläni”. Omiin tansseihin on yleisöllä vapaa pääsy. Kuopion tanssin perusopintojen oppilaiden Omat tanssit esitetään maanantaina 12.12. klo 18 Kuopion Musiikkikeskuksen Valohallissa ja Kuopion syventävien opintojen oppilaiden esitykset tiistaina 13.12. […]

15.12.2022
klo 18
Manttu, Nilsiä
Omat tanssit kuva 1920x1080px kopio

Omat tanssit (syventävät opinnot, Kuopio)

Kuopion syventävien opintojen oppilaiden esitykset tiistaina 13.12. Kuopion Musiikkikeskuksen Kamarimusiikkisalissa. Tapahtumassa esitetään oppilaiden itsensä tekemiä omia koreografioita. Syventävien oppilaat ovat työstäneet Omia tanssejaan yhdessä lauluoppilaiden kanssa, luvassa on kuusi laulaja-tanssija ”duettoa”. Lisäksi näytöksessä on kahdeksan koreografia-kurssin demokoreografiaa sekä yksi syventävien opintojen lopputyö. Omiin tansseihin on yleisöllä vapaa pääsy. Kuopion tanssin perusopintojen oppilaiden Omat tanssit esitetään […]

13.12.2022
klo 18.30
Kuopion Musiikkikeskus, Kamarimusiikkisali
Omat tanssit kuva 1920x1080px kopio

Omat tanssit (perusopinnot Kuopio)

Kuopion tanssin perusopintojen oppilaiden Omat tanssit esitetään maanantaina 12.12. klo 18 Kuopion Musiikkikeskuksen Valohallissa. Tapahtumassa esitetään oppilaiden itsensä tekemiä omia koreografioita. Tänä vuonna Omien tanssien teemana on ”Luonto lähelläni”. Tästä aiheesta valmistuu esitykseen 19 tanssia, joiden tekijät ovat noin 8-15-vuotiaita. Lisäksi näytöksessä vierailee pari isompien oppilaiden balettiesitystä. Omiin tansseihin on yleisöllä vapaa pääsy. Nilsiän ja […]

12.12.2022
klo 18
Kuopion Musiikkikeskus, Valohalli
Tapahtumabanneri perusopetuksen päättäjäiset 2022 1920x1080px kopio

Musiikin ja tanssin perusopetuksen lukuvuoden päättäjäisjuhla

Musiikin ja tanssin perusopetuksen lukuvuoden päättäjäisjuhla Kuopiossa.

25.5.2022
klo 18
Kuopion Musiikkikeskus, Kamarimusiikkisali
Gisellen jäljillä konsa nettisivu 1920x1080px kopio

Gisellen jäljillä

Kuopion konservatorion tanssin kevätnäytös on saanut innoituksensa baletista Giselle, jonka teemoja käsitellään kevätnäytöksessä sekä nykytanssin että baletin keinoin.

17.5.2022
klo 19
Kuopion Musiikkikeskus, Konserttisali

Tanssi harrastuksena: Uutisia

23.3.2023

Haku musiikin ja tanssin perusopintoihin

Astu omalle musiikki- tai tanssipolullesi hakemalla meille oppilaaksi! Hakuaika 27.3.-25.4.2023.

5.8.2022

Lukuvuoden aloitus

Kuopion konservatorion syyslukukausi käynnistyy piakkoin. Tästä tiedotteesta löydät eri opintoalojen aloituspäivämäärät.