Musiikki harrastuksena

Tule mukaan musiikin maailmaan! Musiikkiharrastus tarjoaa oppimisen iloa, musiikillisia elämyksiä ja mahdollisuuden kehittää musiikillista osaamista monipuolisesti, tavoitteellisesti ja yksilöllisesti.

Kuopion konservatorio tarjoaa musiikin laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta. Meillä voit siis harrastaa musiikkia vauvasta aikuisiälle saakka!

Musiikkileikkikoulu

Musiikkiharrastuksen voi aloittaa muskarissa, eli musiikkileikkikoulussa. Muskariopetus on suunnattu 0–6-vuotiaille lapsille. Aluksi lapsi käy muskarissa oman aikuisen kanssa, ja sen jälkeen itsenäisesti.

Musiikin valmentavat opinnot

Musiikin valmentavat opinnot on tarkoitettu 5–10-vuotiaille lapsille, joita kiinnostaa soittimeen tai laulamiseen tutustuminen. Opetusta annetaan pääasiassa pienryhmässä.

Klassisen musiikin opinnot

Klassisen musiikin instrumenttiopintoja on tarjolla kaikissa konservatorion toimipisteissä. Hakiessaan musiikin perusopintoihin oppilas valitsee itselleen sopivan instrumentin, joiden valikoima vaihtelee opetuspaikkakunnan mukaan.

Rytmimusiikin opinnot

Rytmimusiikin instrumenttiopintoja on tarjolla Kuopiossa, Juankoskella, Lapinlahdella, Nilsiässä ja Siilinjärvellä. Hakiessaan musiikin perusopintoihin oppilas valitsee itselleen sopivan instrumentin, joiden valikoima vaihtelee opetuspaikkakunnan mukaan.

Avoin konservatorio

Avoin konservatorio tarjoaa omakustanteista musiikin ja tanssin opetusta kaikille ikäryhmille.