Astu rytmimusiikin maailmaan ja rakenna oma musiikkipolkusi!

Rytmimusiikin opinnot voi aloittaa konservatoriossa musiikin perusopinnoista. Myös aikuiset ovat tervetulleita meille harrastamaan! Oppilaat otetaan musiikin perusopintoihin oppilasvalinnan kautta. Rytmimusiikin opinnoissa oppilas tutustuu laajasti rytmimusiikin eri tyylilajeihin solistisen ja ryhmäopetuksen kautta. Ryhmässä musisointi ja esiintyminen on olennainen osa opiskelua.

Rytmimusiikin perusopintoja voi tehdä Kuopiossa, Juankoskella, Nilsiässä, Lapinlahdella ja Siilinjärvellä. Rytmimusiikin instrumenttivalikoima vaihtelee toimipisteen mukaan. Niin oppilasvalinnassa kuin itse opetuksessakin otetaan huomioon saavutettavuus ja yhdenvertaisuus, joilla mahdollistetaan oppijoiden yksilölliset opintopolut ja omaan tahtiin eteneminen opinnoissa.

Musiikin perusopinnot tarjoavat mahdollisuuden kehittää yksilöllisesti ja monipuolisesti musiikillista osaamista. Perusopinnot koostuvat solistisesta opetuksesta ja ryhmäopetuksesta. Opinnot voi aloittaa aivan alusta tai jatkaa jo aiemmin aloitettua harrastusta. Perusopintojen lähtökohtana on hyvän musiikkisuhteen luominen, ja tavoitteena on rohkaista oppilaita ilmaisemaan itseään musisoimalla. Opetus tukee luovaa ajattelua ja vuorovaikutustaitojen kehittymistä sekä antaa valmiuksia musiikin itsenäiseen harrastamiseen. Perusopintojen jälkeen oppilas voi siirtyä musiikin syventäviin opintoihin.

Musiikin syventävät opinnot tarjoavat mahdollisuuden vahvistaa ja laajentaa perusopinnoissa opittuja taitoja ja tietoja. Oppilas voi valita syventävien opintojensa painotuksen oman mielenkiintonsa ja päämääränsä mukaan: opinnoissa voi syventyä esimerkiksi instrumenttiopintoihin, yhteismusisointiin,oman musiikin tekemiseen tai musiikkiteknologiaan. Syventävissä opinnoissa tuetaan oppilasta yksilöllisten musiikillisten tavoitteiden asettamisessa ja saavuttamisessa. Syventävissä opinnoissa oppilaat saavat myös valmiuksia musiikkialan jatko-opintoihin.

Näppärit konsan banneri etusivu 1920x1080px tekstillä

Näppärit: Kansanmusiikkia lähes 200 soittajan voimin!

Näppärit: Kansanmusiikkia lähes 200 soittajan voimin! Pelimannipoljentoa ja yhteismusisoinnin iloa on luvassa, kun lähes 200 konservatorion oppilasta opettajineen esiintyy Näppärit-konsertissa.

15.5.2022
klo 14
Kuopion Musiikkikeskus, Konserttisali
saxophone-3575545_1920

Tempo-sarja: Savonmaa!

Savonmaa! -orkesteri soittaa Kari Kalliokosken jazz-yhtyeelle tekemiä sovituksia savolaisista ja Savoa käsittelevistä sävellyksistä. Kappaleet on sovitettu rohkeasti uudelleen, kuitenkin alkuperäisiä tyylikkäästi kunnioittaen.

22.4.2022
klo 19
Sotku, Suokatu 42, 70110 Kuopio
Jukka Eskola, photo/kuva: Tero Ahonen

Tempo-sarja: Jukka Eskola & Sawo Big Band

Maaliskuu tuo jazzaavan tuulahduksen  Kuopioon! Kuopion konservatorion kevään Tempo-sarjan avaa Jukka Eskola & Sawo Big Bandin upea ”Tribute To Clark Terry” -konsertti tiistaina 22.03.2022 Original Sokos Hotel Puijonsarven Puikkarin juhlasalissa Clark Terryn syntymästä tuli hiljattain kuluneeksi 100 vuotta. Luvassa on läpileikkaus Terryn mittavan uran vaiheista eikä materiaalista ole todella pulaa – Clark Terry on yksi […]

22.3.2022
Ovet auki klo 18, showtime klo 19
Original Sokos Hotel Puijonsarven Puikkarin juhlasali, Minna Canthin katu 16, 70100 Kuopio

Rytmimusiikin opinnot: Uutisia

5.8.2022

Lukuvuoden aloitus

Kuopion konservatorion syyslukukausi käynnistyy piakkoin. Tästä tiedotteesta löydät eri opintoalojen aloituspäivämäärät.