Piano, kontrabasso, huilu, laulu, tuuba… mikä olisi sinun instrumenttisi?

Instrumenttiopetus on yksilöopetusta, jossa kehitetään oman instrumentin soitto- tai laulutaitoa. Opetussisällöt suunnitellaan yksilöllisesti oppilaan kiinnostuksen kohteet huomioiden, ja opiskelu on tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää. Tavoitteiden asettamisessa ja saavuttamisessa käytetään apuna taitotauluja, ja taidonnäytekonserteissa oppilaat saavat monipuolista palautetta osaamisestaan. Kotiharjoittelu kuuluu olennaisena osana instrumenttiopintoihin, ja sitä suunnitellaan yhdessä oman opettajan kanssa.

Aloittaessaan musiikin perusopinnot oppilas valitsee itselleen sopivan soittimen klassisen musiikin instrumenteista, joiden valikoima vaihtelee opetuspaikkakunnan mukaan. Kuopiossa oppilailla on valittavanaan yli 20 eri instrumenttia. Juankosken, Lapinlahden, Nilsiän, Siilinjärven ja Suonenjoen soitinvalikoimaan voi tutustua toimipisteiden sivuilla.

Sopiva opintojen aloitusikä riippuu oppilaan valitsemasta klassisen musiikin instrumentista. Alle kouluikäisenä voi aloittaa pianon-, viulun-, alttoviulun-, sellon-, kontrabasson-, harmonikan-, kanteleen-, kitaran- ja huilunsoiton. Puhallinsoittimien (mm. klarinetti, oboe, fagotti ja vaskipuhaltimet) hyvä aloitusikä on 8-10 vuotta. Klassiset lauluopinnot voi puolestaan aloittaa 10 vuoden iässä.

Tutustu Kuopion konservatoriossa opetettaviin klassisen musiikin instrumentteihin täältä!