Kuopion konservatorio juhlii pyöreitä vuosikymmeniä

Julkaistu: 14.11.2023

Kuopion konservatorio täyttää 70 vuotta vuonna 2024.

Juhlavuoden tunnelmaan virittäydytään jo syyslukukaudella 2023, sillä koko lukuvuoden läpi kantavana teemana on yhteisöllisyys, jossa yhdessä tekeminen ja toimiminen korostuvat.

Juhlavuosi on tapahtumia täynnä, kun konservatorion vuosittaiset tapahtumat kytketään osaksi juhlavuotta. Helmikuussa 20 vuotta täyttävällä Talvikamari-festivaalilla kuullaan tällä kertaa myös kansainvälisiä vieraita. Huhtikuussa rytmimusiikin ja musiikkiteknologian ammattiopiskelijat pääsevät näyttämään osaamistaan Liekeissä! -festivaalilla. Huhtikuussa päästään kuulemaan myös tasokkaita pianoesityksiä kolmen vuoden välein järjestettävässä, järjestyksessään kymmenennessä Kuopion pianokilpailussa.

Juhlavuoden yhteisöllisyyden teema nousee esiin myös musiikin ja tanssin välisessä yhteistyössä. Kuopion konservatoriossa lapsilla on mahdollisuus harrastaa molempia, ja tämä taiteiden välinen yhteistyö vahvistuu edelleen Talo kulman takana -projektin myötä. Projekti perustuu samannimiseen lastenkirjaan ja toukokuussa Kuopion Musiikkikeskuksen konserttisalin lavalle nousee kymmeniä soittajia orkesterissa ja yli sata tanssijaa! Esityksen rakenteen ja dramaturgian on suunnitellut Iekku Reinikainen ja tanssillisesta koreografioinnista vastaavat tanssinopettajat niin ikään Reinikaisen johdolla. Musiikin on säveltänyt ja orkestroinut Petri Makkonen.

Juhlahumua on myös konservatorion toimipisteissä. Vuonna 2023 50-vuotisjuhlavuottaan viettävät Siilinjärven ja Suonenjoen toimipisteet. Juankosken toimipiste puolestaan täyttää 40 vuotta.

Juhlavuoden tapahtumista tiedotetaan Kuopion konservatorion sivuilla ja tapahtumakalenterissa osoitteessa kuopionkonservatorio.fi/tapahtuma