Kuopion konservatorio juhlii pyöreitä vuosikymmeniä

Julkaistu: 12.1.2024

Kuopion konservatorio täyttää 70 vuotta vuonna 2024.

Juhlavuoden tunnelmaan on virittäydytty jo syyslukukaudella 2023, sillä koko lukuvuoden läpi kantavana teemana on yhteisöllisyys, jossa yhdessä tekeminen ja toimiminen korostuvat.

Juhlavuosi on tapahtumia täynnä, kun konservatorion vuosittaiset tapahtumat kytketään osaksi juhlavuotta. Helmikuussa 20 vuotta täyttävällä Talvikamari-festivaalilla kuullaan tällä kertaa myös kansainvälisiä vieraita. Huhtikuussa rytmimusiikin ja musiikkiteknologian ammattiopiskelijat pääsevät näyttämään osaamistaan Liekeissä! -festivaalilla. Huhtikuussa päästään kuulemaan myös tasokkaita pianoesityksiä kolmen vuoden välein järjestettävässä, järjestyksessään kymmenennessä Kuopion pianokilpailussa.

Juhlavuoden yhteisöllisyyden teema nousee esiin myös musiikin ja tanssin välisessä yhteistyössä. Kuopion konservatoriossa lapsilla on mahdollisuus harrastaa molempia, ja tämä taiteiden välinen yhteistyö vahvistuu edelleen, kun toukokuussa Musiikkikeskuksen konserttisalin lavalle nousee kymmenistä soittajista koottu orkesteri ja yli sata tanssijaa!

Juhlahumua on riittänyt myös konservatorion toimipisteissä. Vuonna 2023 50-vuotisjuhlavuottaan viettivät Siilinjärven ja Suonenjoen toimipisteet. Juankosken toimipiste puolestaan täytti 40 vuotta.

Juhlavuoden tapahtumista tiedotetaan Kuopion konservatorion kotisivuilla osoitteessa kuopionkonservatorio.fi ja tapahtumakalenterissa osoitteessa kuopionkonservatorio.fi/tapahtuma.

Konservatorion kotisivun lisäksi meitä kannattaa seurata Facebookissa ja Instagramissa!

facebook.com/kuopionkonservatorio
facebook.com/kuopionkonservatoriotanssi

Instagram: @kuopionkonservatorio @kuopionkonservatorio_tanssi