Konsa Soittaa ja Tanssii aamusta iltaan Kuopion Musiikkikeskuksessa 30.11.2022

Julkaistu: 16.11.2022

Kuopion Musiikkikeskus täyttyy keskiviikkona 30.11. soiton, laulun ja tanssin riemusta, kun Kuopion konservatorio järjestää Konsa Soittaa ja Tanssii -tapahtumapäivän! Tapahtumassa esiintyy satoja konservatorion musiikin ja tanssin perusopetuksen oppilaita erilaisissa kokoonpanoissa. Päivän idea pohjautuu Suomen musiikkioppilaitosten liiton valtakunnalliseen ”Nuori Soittaa!” -tapahtumaan, jonka ideana on tarjota yhteissoiton elämyksiä musiikkioppilaitosten oppilaille.

Konserttisalin lavalle nousee päivän aikana mm. musiin perusopetuksen jousi- ja puhallinorkestereita, rytmimusiikin bändejä, kuoroja, harmonikkaorkesteri sekä konservatorion ja Savonia-ammattikorkeakoulun yhteinen sinfoniaorkesteri AmKo-Sinfonia. Valohallissa esiintyy useita konservatorion tanssin perusopetuksen ryhmiä, rytmimusiikin bändejä ja kamarimusiikkiyhtyeitä. Kamarimusiikkisalissa puolestaan kuullaan lukuisten eri soittimien pienyhtyeiden ja duojen akustisia esityksiä. Musiikkilajeissa esillä on lähes kaikki mahdollinen kantrista klassiseen ja hevistä suomipoppiin, ja tanssilajeista baletti, jazztanssi ja nykytanssi.

Monipuolisesta musiikki- ja tanssiohjelmasta kannattaakin tulla nautiskelemaan Kuopion Musiikkikeskukseen vaikka koko päiväksi, koska kaikkiin konsertteihin ja esityksiin on yleisöllä vapaa pääsy. Nälkäkään ei pääse yllättämään, sillä Kuopion Musiikkikeskuksen Oodi-ravintolassa on tarjolla lounasta klo 11-14, ja kahvio palvelee illan konserttiyleisöä klo 18-20.

Lämpimästi tervetuloa!

Päivän ohjelma:

klo 9.30-10.15 Koululaiskonsertti alakouluille ja eskareille / PERMANTO TÄYNNÄ / Konserttisali

klo 10.40-11 Kantrista kitaristeihin / Valohalli

klo 13-14 Koululaiskonsertti 6-luokkalaisille ja yläkouluille / Konserttisali

klo 14-15 Iloinen iltapäiväkonsertti / Kamarimusiikkisali

klo 15-16 Lava on meidän! – rytmimusiikin bändit stagella / Konserttisali

klo 16.15-18 Kamari soikoon! / Kamarimusiikkisali

klo 18-18.45 Valohalli tanssii ja rokkaa / Valohalli

klo 19-20.45 Orkesterien ilta / Konserttisali

Tutustu konserttikohtaiseen ohjelmaan: www.kuopionkonservatorio.fi/konsasoittaajatanssii

Ryhmien toivotaan ennakkoilmoittautuvan koululaiskonsertteihin konservatorion tuottaja-tiedottajalle sähköpostitse 25.11.2022 mennessä. Klo 9.30 alkavan koululaiskonsertin permantopaikat on loppuun varattu.

Lisätiedot:

Tuottaja-tiedottaja Anu Piispanen, anu.piispanen@kuopionkonservatorio.fi, puh. 044 727 9216