Kitaran teemaviikko Kuopion Musiikkikeskuksella 8.–11.4.2024

Julkaistu: 2.4.2024
Mies katsoo kameraan akustinen kitara sylissään.

Kuopion konservatorio ja Savonia-ammattikorkeakoulu järjestävät huhtikuun alussa yleisölle avoimen kitaran teemaviikon. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. 

Viikon päätapahtumana on alan ehdottomiin huippuihin lukeutuvan kitarataiteilija Jyrki Myllärisen konsertti, joka pidetään Musiikkikeskuksen Kamarimusiikkisalissa keskiviikkona 10.4. klo 19. Odotettavissa on kiehtova seikkailu kitaran sointivärien maailmaan.

Jyrki Myllärinen pitää kitaransoiton ja kamarimusiikin mestarikurssin Kuopion konservatorion ja Savonia-AMK:n opiskelijoille Musiikkikeskuksen Jousistossa tiistaina 9.4. klo 14–20. Yleisöllä on mahdollisuus tulla seuraamaan opetusta. 
Lisätietoa Jyrki Myllärisen konsertista

Maanantaina 8.4. kitarataiteilija ja kitaranrakentaja Vesa Kuokkanen pitää luennon otsikolla “Klassisen kitaran rakentaminen espanjalaiseen tyyliin”.  Tilaisuus on Musiikkikeskuksen Jousistossa klo 18-20, ja sen jälkeen kiinnostuneilla on mahdollisuus kokeilla Vesa Kuokkasen rakentamia kitaroita.
Lisätietoa Vesa Kuokkasen luennosta

Torstaina 11.4. klo 18 Konservatoriolla järjestetään perheen pienimmille Soitinpolku, jossa esitellään konservatorion koko opetustarjontaa, ja lapsilla on mahdollisuus tutustua ja päästä kokeilemaan myös kitaraa.