Kari Ravnanin ja Sigyn Fossnesin mestarikurssi 4.-7.10.2022 Kuopiossa

Julkaistu: 8.9.2022

Kari Ravnan, sello ja kamarimusiikki ja Sigyn Fossnes, viulu ja alttoviulu pitävät mestarikurssin Kuopion Musiikkikeskuksella 4.-7.10.2022. Kurssin aktiivioppilaiksi otetaan Kuopion konservatorion ja Savonia-ammattikorkeakoulun oppilaita ja opiskelijoita. Opetusta ovat kuitenkin tervetulleita seuraamaan kaikki aiheesta kiinnostuneet! Kurssin opetusajat ja -luokkatilat tarkentuvat myöhemmin, ja niistä tiedotetaan verkkosivujemme Tapahtumat-osiossa.

Osana mestarikurssia järjestetään lounaskonsertti Kuopion taidelukio Lumitilla (oleskelutilan portaat) perjantaina 7.10. klo 12.45. Konsertissa kuullaan E. Griegin Jousikvartetto g-molli, esittäjinään Lotta Harju ja Sigyn Fossnes, viulu, Leena Muona, alttoviulu sekä Kari Ravnan, sello.

Sellisti Kari Ravnan on toiminut Bergenin filharmonisen orkesterin, Norjan radion orkesterin ja Norjan oopperaorkesterin äänenjohtajana ja on tällä hetkellä Oslon filharmonisen orkesterin jäsen. Kari on esiintynyt useiden orkestereiden solistina sekä Zennor String Trion, Prometheus Ensemblen sekä Borealis Ensemblen riveissä. Kamarimusiikki on Karin intohimo, ja hän vastaakin Oslossa tapahtuvasta Oslo String Quartet Series’n nuorten jousikvartettien koulutusohjelmasta. Hän opettaa parhaillaan Barratt Due -instituutissa Oslossa.

Norjalainen viulutaiteilija ja -pedagogi Sigyn Fossnes on kantaesittänyt monia teoksia sekä vieraillut solistina ja kamarimuusikkona useilla festivaaleilla ja konserteissa ympäri Norjaa ja Eurooppaa. Hän työskentelee myös improvisaation ja ”Open Form”-konseptin parissa. Viime vuosina hän on esiintynyt Ernst Ensemblen ja Ametri-kvartetin kanssa sekä soittanut resitaaleja pianistikollegoidensa kanssa. Sigyn työskentelee apulaisprofessorina Barratt Due -instituutissa Oslossa, missä hän ohjaa sekä nuoria lahjakkuuksia että ammattiopiskelijoita.