Tempo-sarja

Kuopion konservatorio on tuottanut vuoden 2015 alusta lähtien opettajakunnalleen Tempo-sarjaa, jossa voidaan hakemusten perusteella toteuttaa 2–4 konserttia, tanssiesitystä tai muuta produktiota lukuvuodessa.

Sarjasta ja siihen valituista esityksistä päätetään lukukausittain. Kuopion konservatorioon työsuhteessa olevat opettajat voivat tehdä sarjaan esiintymistarjouksia ilmoitetun hakuajan puitteissa.

Keväällä 2022 Tempo-sarjassa

Jukka Eskola & Sawo Big Band | ti 22.3. klo 19 Puikkarin juhlasali

Kuopion konservatorion kevään 2022 Tempo-sarjan avaa Jukka Eskola & Sawo Big Bandin upea ”Tribute To Clark Terry” -konsertti Original Sokos Hotel Puijonsarven Puikkarin juhlasalissa.

Clark Terryn syntymästä tuli hiljattain kuluneeksi 100 vuotta. Luvassa on läpileikkaus Terryn mittavan uran vaiheista eikä materiaalista ole todella pulaa – Clark Terry on yksi historian levyttäneimpiä jazzmuusikoita, joka ehti urallaan soittaa mm. Duke Ellingtonin, Count Basien ja Quincy Jonesin yhtyeissä.

Trumpetisti Jukka Eskola on yksi maamme tunnetuimmista jazzmuusikoista. Kuopiolaislähtöinen, kansainvälistä uraa tekevä muusikko on julkaissut kuusi soololevyä sekä esiintynyt useiden big bandien ja sinfoniaorkestereiden solistina niin Suomessa kuin ulkomailla. Jazz-uransa lisäksi Eskola on myös erittäin kysytty sessiotrumpetisti. Hän soittaa useissa television viihdeohjelmissa sekä maamme eturivin artistien yhtyeissä.

Sawo Big Band on pääosin Kuopion konservatorion opettajista koostuva 18 ammattimuusikon jazzorkesteri, joka tekee kunnianhimoista ja laadukasta työtä jazzmusiikin hyväksi. Sawo Big Bandin kapellimestarina toimii Rauno Tikkanen.

Ovet iltaan avataan vieraille klo 18, konsertti alkaa klo 19.

Liput 20€ / hlö, Kuopio Jazz & Blues ry:n jäsenille, eläkeläisille ja opiskelijoille 10€

Kuopion konservatorion sekä Savonia-ammattikorkeakoulun Musiikin ja tanssin yksikön oppilailla, opiskelijoilla ja henkilökunnalla on konserttiin vapaa pääsy.

Konsertin järjestäjinä toimivat Kuopion konservatorio ja Kuopio Jazz & Blues ry

Savonmaa! – Savolaisia ikivihreitä jazz-sovituksina | pe 22.4. klo 19 Sotku

Savonmaa! on upea kuopiolainen jazzyhtye, jonka käsittelyssä tunnetut savolaiset ja savonmieliset sävellykset ovat saaneet aivan uuden elämän. Kappaleet on sovitettu rohkeasti uusiksi, kuitenkin alkuperäisiä tyylikkäästi kunnioittaen. Miltä kuulostaa Lentävä kalakukko kauniisti soljuvana jazz-balladina? Entä miltä maistuu Savolaisen laulu brasilialaisilla mausteilla? Tule ottamaan selvää! Tässä ainutlaatuisessa konsertissa yhtye kuljettaa kuulijansa pitkin kauneimpia ja kulkemattomimpia maisemareittejä halki Savonmaan.

Orkesterissa esiintyvät Sanna Rosberg, laulu, Pekka Toivanen, saksofonit, Kari Kalliokoski, kitara, Markku Lehikoinen, kontrabasso, Elina Lehikoinen, piano ja Tomi Kämäräinen, rummut. Sovitukset ovat Kari Kalliokosken käsialaa. Konsertin arvioitu kesto on noin tunti.

Liput käteisellä tai MobilePaylla ovelta 15€ / 10€ (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet) / 4€ Savonia-amk:n Musiikin ja tanssin yksikön ja Sibelius-Akatemian Kuopion yksikön opiskelijat ja henkilökunta sekä Kuopion kaupunginorkesterin henkilökunta. Lipunmyynti alkaa Sotkulla klo 18, ovet aukevat saliin klo 18.30.

Kuopion konservatorion oppilailla, opiskelijoilla ja henkilökunnalla on konserttiin vapaa pääsy.

Tapahtumassamme on maskisuositus. Tutustu tapahtuman turvallisuusohjeeseen täältä!

Tulossa syksyllä 2022 Tempo-sarjassa

Tuntemattomilla teillä

Kuopion konservatorion opettajien Tuntemattomilla teillä -teos kantaesitettiin kevään 2021 Tempo-sarjassa, mutta yleisörajoituksista johtuen suuren suosion saaneisiin esityksiin eivät mahtuneet kaikki halukkaat. Tarjoamme syksyllä 2022 uuden mahdollisuuden tulla katsomaan tätä upeaa teosta!

Tuntemattomilla teillä syntyi tanssinopettajien Harriet Jefferyn ja Sonja Rönkön sekä kitaransoiton opettaja Markku Laakson ajatuksesta nivoa yhteen liikettä, musiikkia ja improvisaatiota. Teoksessa liikkeen, sävelten ja improvisaation dialogi muodostaa kerrostumia, jotka johdattavat katsojan tuttuuden, turvallisuuden, erillisyyden ja yksinäisyyden teemojen äärelle. Myös hengittämiselle ja reflektiolle on annettu tilaa, eikä jokaista yksityiskohtaa ole lyöty lukkoon. Näin katsoja pääsee mukaan seuraamaan luomisprosessia – uuteen ja tuntemattomaan astumista.

Haku kevään 2023 Tempo-sarjaan

Hakua syksyn 2022 Tempo-sarjaan ei poikkeuksellisesti järjestetä. Haku kevään 2023 Tempo-sarjaan on avoinna 31.10.2022 asti ja hakemus tehdään sähköisellä hakulomakkeella.

Hakuohjeet Tempo-sarjaan löytyvät täältä.

Tempo-sarjan esiintyjille maksettavat palkkiot on määritelty täällä.

Lisätiedot

Tuottaja-tiedottaja Anu Piispanen
anu.piispanen@kuopionkonservatorio.fi

saxophone-3575545_1920

Tempo-sarja: Savonmaa!

Savonmaa! -orkesteri soittaa Kari Kalliokosken jazz-yhtyeelle tekemiä sovituksia savolaisista ja Savoa käsittelevistä sävellyksistä. Kappaleet on sovitettu rohkeasti uudelleen, kuitenkin alkuperäisiä tyylikkäästi kunnioittaen.

22.4.2022
klo 19
Sotku, Suokatu 42, 70110 Kuopio
Jukka Eskola, photo/kuva: Tero Ahonen

Tempo-sarja: Jukka Eskola & Sawo Big Band

Maaliskuu tuo jazzaavan tuulahduksen  Kuopioon! Kuopion konservatorion kevään Tempo-sarjan avaa Jukka Eskola & Sawo Big Bandin upea ”Tribute To Clark Terry” -konsertti tiistaina 22.03.2022 Original Sokos Hotel Puijonsarven Puikkarin juhlasalissa Clark Terryn syntymästä tuli hiljattain kuluneeksi 100 vuotta. Luvassa on läpileikkaus Terryn mittavan uran vaiheista eikä materiaalista ole todella pulaa – Clark Terry on yksi […]

22.3.2022
Ovet auki klo 18, showtime klo 19
Original Sokos Hotel Puijonsarven Puikkarin juhlasali, Minna Canthin katu 16, 70100 Kuopio