Tempo-sarja

Kuopion konservatorio on tuottanut vuoden 2015 alusta lähtien opettajakunnalleen Tempo-sarjaa, jossa voidaan hakemusten perusteella toteuttaa 2–4 konserttia, tanssiesitystä tai muuta produktiota lukuvuodessa.

Sarjasta ja siihen valituista esityksistä päätetään lukukausittain. Kuopion konservatorioon työsuhteessa olevat opettajat voivat tehdä sarjaan esiintymistarjouksia ilmoitetun hakuajan puitteissa.

Tulossa syksyllä 2022 Tempo-sarjassa

Tuttuja polkuja ja uusia alkuja | ti 4.10. klo 19 Kuopion Musiikkikeskuksen Kamarimusiikkisali

Romantiikan hehkua ja uusklassismia 1900-luvulta on luvassa Kuopion konservatorion opettajien lokakuisessa kamarimusiikkikonsertissa. Konsertti kuljettaa kuulijan Robert Schumannin Liederkreis (op. 39) sekä Franz Schubertin Der Hirt auf dem Felsen -teosten keväisistä tunnelmista amerikkalaisen nykysäveltäjän Norman Dello Joion soljuvan melodiseen Trioon huilulle, sellolle ja pianolle, jossa on kuultavissa sekä vaikutteita klassismin aikakaudelta että nykymusiikista. Illan aikana kuullaan myös trio Louise Farrencin romantiikan ajan Trio huilulle, sello ja pianolle op. 45 e-molli.

Konsertissa esiintyvät Marja-Liisa Koponen, sopraano, Maxime Laffitte, klarinetti, Susanna Bunda, huilu, Suvi Hyttinen, sello sekä Natalia Sadovnitchaia, piano.

Liput konserttiin käteisellä tai MobilePaylla ovelta 15€ / 10€ (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet) / 4€ Savonia-amk:n Musiikin ja tanssin yksikön ja Sibelius-Akatemian Kuopion yksikön opiskelijat ja henkilökunta sekä Kuopion kaupunginorkesterin henkilökunta. Lipunmyynti alkaa Kamarimusiikkisalin lämpiössä klo 18.30, ovet aukevat saliin klo 18.45.

Kuopion konservatorion oppilailla, opiskelijoilla ja henkilökunnalla on konserttiin vapaa pääsy.

Seuraa tapahtumaa Facebookissa!

PERUTTU: Tuntemattomilla teillä | pe 11.11. klo 18 Kuopion Musiikkikeskuksen Kamarimusiikkisali

ESITYS ON PERUTTU SAIRASTAPAUKSEN VUOKSI. PAHOITTELEMME TILANNETTA. Esitys siirtyy kevätkauden 2023 Tempo-sarjaan. Tiedotamme joulukuussa uudesta ajankohdasta.

Kuopion konservatorion opettajien Tuntemattomilla teillä -teos kantaesitettiin kevään 2021 Tempo-sarjassa, mutta yleisörajoituksista johtuen suuren suosion saaneisiin esityksiin eivät mahtuneet kaikki halukkaat. Tarjoamme syksyllä 2022 uuden mahdollisuuden tulla katsomaan tätä upeaa teosta!

Tuntemattomilla teillä syntyi tanssinopettajien Harriet Jefferyn ja Sonja Rönkön sekä kitaransoiton opettaja Markku Laakson ajatuksesta nivoa yhteen liikettä, musiikkia ja improvisaatiota. Teoksessa liikkeen, sävelten ja improvisaation dialogi muodostaa kerrostumia, jotka johdattavat katsojan tuttuuden, turvallisuuden, erillisyyden ja yksinäisyyden teemojen äärelle. Myös hengittämiselle ja reflektiolle on annettu tilaa, eikä jokaista yksityiskohtaa ole lyöty lukkoon. Näin katsoja pääsee mukaan seuraamaan luomisprosessia – uuteen ja tuntemattomaan astumista.

Liput käteisellä tai MobilePaylla ovelta 15€ / 10€ (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet) / 4€ Savonia-amk:n Musiikin ja tanssin yksikön ja Sibelius-Akatemian Kuopion yksikön opiskelijat ja henkilökunta sekä Kuopion kaupunginorkesterin henkilökunta. Lipunmyynti alkaa Kamarimusiikkisalin lämpiössä klo 17.30, ovet aukevat saliin klo 17.45.

Kuopion konservatorion oppilailla, opiskelijoilla ja henkilökunnalla on konserttiin vapaa pääsy.

Haku kevään 2023 Tempo-sarjaan

Hakua syksyn 2022 Tempo-sarjaan ei poikkeuksellisesti järjestetä. Haku kevään 2023 Tempo-sarjaan on avoinna 15.11.2022 asti ja hakemus tehdään sähköisellä hakulomakkeella.

Hakuohjeet Tempo-sarjaan löytyvät täältä.

Tempo-sarjan esiintyjille maksettavat palkkiot on määritelty täällä.

Lisätiedot

Tuottaja-tiedottaja Anu Piispanen
anu.piispanen@kuopionkonservatorio.fi

Banneri Tempo 11.11.22 1920x1080px kopio

ESITYS PERUTTU Tempo-sarja: Tuntemattomilla teillä

Kuopion konservatorion opettajien Tuntemattomilla teillä -teos kantaesitettiin kevään 2021 Tempo-sarjassa, mutta yleisörajoituksista johtuen suuren suosion saaneisiin esityksiin eivät mahtuneet kaikki halukkaat. Tarjoamme syksyllä 2022 uuden mahdollisuuden tulla katsomaan tätä upeaa teosta!

11.11.2022
klo 18
Kuopion Musiikkikeskus, Kamarimusiikkisali
Banneri 4.10.22 1920x1080px

Tempo-sarja: Tuttuja polkuja ja uusia alkuja

Romantiikan hehkua ja uusklassismia 1900-luvulta on luvassa Kuopion konservatorion opettajien lokakuisessa kamarimusiikkikonsertissa.

4.10.2022
klo 19
Kuopion Musiikkikeskus, Kamarimusiikkisali
saxophone-3575545_1920

Tempo-sarja: Savonmaa!

Savonmaa! -orkesteri soittaa Kari Kalliokosken jazz-yhtyeelle tekemiä sovituksia savolaisista ja Savoa käsittelevistä sävellyksistä. Kappaleet on sovitettu rohkeasti uudelleen, kuitenkin alkuperäisiä tyylikkäästi kunnioittaen.

22.4.2022
klo 19
Sotku, Suokatu 42, 70110 Kuopio
Jukka Eskola, photo/kuva: Tero Ahonen

Tempo-sarja: Jukka Eskola & Sawo Big Band

Maaliskuu tuo jazzaavan tuulahduksen  Kuopioon! Kuopion konservatorion kevään Tempo-sarjan avaa Jukka Eskola & Sawo Big Bandin upea ”Tribute To Clark Terry” -konsertti tiistaina 22.03.2022 Original Sokos Hotel Puijonsarven Puikkarin juhlasalissa Clark Terryn syntymästä tuli hiljattain kuluneeksi 100 vuotta. Luvassa on läpileikkaus Terryn mittavan uran vaiheista eikä materiaalista ole todella pulaa – Clark Terry on yksi […]

22.3.2022
Ovet auki klo 18, showtime klo 19
Original Sokos Hotel Puijonsarven Puikkarin juhlasali, Minna Canthin katu 16, 70100 Kuopio