Uusi rehtori aloittaa työtehtävässä

Julkaistu: 8.1.2024

Kuopion konservatorion johtokunta valitsi marraskuussa oppilaitoksen uudeksi rehtoriksi Elina Vetoniemen (FM). Vetoniemi ottaa rehtorin työtehtävän vastaan vuoden 2024 alusta.

Kuva: Tanja Väisänen

Elinan terveiset

Syyslukukauden lopulla saimme olla yhdessä Kuopion kaupungin Hyvinvoinnin edistämisen palvelualueen ja kaupunginorkesterin kanssa järjestämässä itsenäisyyspäivän juhlaa kaikille kuopiolaisille. Hieno ja lämminhenkinen juhla siitä tulikin ja juhlan aikana näkyi todeksi se, mistä me konservatoriolaiset usein puhumme. Meillä voi musiikkia ja tanssia harrastaa vauvasta vaariin!

Osalla oppilaistamme opintopolku vie taiteen perusopetuksen kautta ammatillisiin opintoihin ja silloin musiikista tai tanssista tulee ammatti. Osalla nämä lapsuuden ja nuoruuden harrastukset pysyvät harrastuksina eläkeikään ja varsinainen työura muotoutuu toisella alalla. Erilaisia jokaisen polut ja kaikki ihan yhtä arvokkaita!

Tämän lukuvuoden teemana Kuopion konservatoriossa on yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen ja toimiminen. Yhteisöllisyys näkyy lukuvuoden aikana muun muassa musiikin ja tanssin välisessä projektissa sekä konservatorion ja muiden alueen oppilaitosten välisessä monipuolisessa yhteistyössä. Myös kansainvälinen toiminta on aktiivista tänä lukuvuonna.

Ennen kaikkea toivon kuitenkin yhteisöllisyyden näkyvän oppilaitoksen arjessa.

Sellaisessa arjessa, joka tukee kaikkien yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa sekä huomioi moninaisuuden arvokkaana osana meitä.

Tänä vuonna on myös Kuopion konservatorion juhlavuosi!
11.3.2024 tulee kuluneeksi 70 vuotta siitä, kun Kuopion musiikkiopisto perustettiin.
Iloa ja valoa kevätlukukauteen!