Talo kulman takana – yhteistyöprojekti tanssin, musiikin ja muotoilun välillä

Julkaistu: 29.2.2024
Kuva: Svetlana Larina

Ketkä asuvat talossa kulman takana? Ainakin Metrit ja Dot sekä Eppu ja Pupu. Heihin ja muihin talon asukkaisiin pääsee tutustumaan tanssin, musiikin ja muotoilun yhdistävässä Kuopion konservatorion näytöksessä Talo kulman takana. Näytös on Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa su 5.5.2024 klo 13.30 ja klo 16.00. 

Jokainen talossa asuva perhe on saanut oman koreografian, musiikin ja puvustuksen. Näytöksen tanssillisesta koreografioinnista vastaavat Kuopion konservatorion tanssin opettajat Iekku Reinikaisen johdolla. Musiikin on säveltänyt ja orkestroinut Petri Makkonen. Hän toimii myös orkesterin kapellimestarina. Konserttisalin lavalle nousee iso joukko Kuopion konservatorion tanssin ja musiikin oppilaita. Puvustuksen suunnittelusta ja visualisoinnista vastaa Savonia-ammattikorkeakoulun muotoilun opiskelija Tekla Kokkonen. Kokkosella on apunaan muotoilun opiskelija Minttu Hofdahl sekä Ingmanedun vaatetuksen opiskelijoita, jotka vastaavat puvustuksen toteutuksesta. Ingmanedun opiskelijat valmistavat projektiin lähes 200 tanssipukujen elementtiä. Puvustuksessa on huomioitu kestävä kehitys, jonka innoittamana hyödynnetään sekä olemassa olevan pukuvaraston että kirpputorien aarteita.

Halusimme tuoda Kuopion konservatorion toimintaa esille konservatorion täyttäessä 70 vuotta, ja yhdistää tanssin ja musiikin osaamisen. Kun avasin kirjan Talo kulman takana, alkoivat hahmot liikkua ja huoneet elää – ajattelin että kirja on kuin karkki! Tämän lisäksi kirjan sanoma puhutteli. Kirjassa naapurustoon tutustutaan ennakkoluulottomasti ovikelloa soittamalla. Kirjassa kuvataan myös isovanhemman roolin merkitystä lapsen elämässä,

kirjan näyttämölle sovittanut Iekku Reinikainen kertoo.

Projekti pohjautuu Jenni Erkintalon ja Réka Királyn kirjaan Talo kulman takana. Kirja kertoo erilaisuuden hyväksymisestä ja rohkaisee pohtimaan omaa elinympäristöä. Konservatorion omana teemana lukuvuonna 2023–2024 on yhteisöllisyys, ja tässä projektissa yhteisöllisyyden teema korostuu opettajien välisessä yhteistyössä, yhteistyössä eri taiteen ja muotoilun alojen oppilaiden välillä sekä yhteistyössä oppilaitosten kesken. Projektissa kohtaavat taiteen perusopetus, sekä toisen asteen että ammattikorkeakoulun tutkintoon johtava muotoilun koulutus.

Lisäksi Kuopion konservatorion tanssin lehtori Harriet Jeffery toteuttaa näytöksiin liittyen työpajoja päiväkodeilla ja kouluilla. Lapset saavat kutsun ilmaiseen koululaisnäytökseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt vuoden 2024 Sivistyksen teemavuodeksi. Talo kulman takana -näytös on mukana teemavuoden tapahtumakalenterissa.

Yhteistyössä Kuopion konservatorio, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Ingmanedu.

Lipunmyynti

Lippuja voi ostaa Lippu.fi:stä ja Kuopion Musiikkikeskuksen lipunmyynnistä.

Osta liput Lippu.fi:stä

Kuopion Musiikkikeskuksen lipunmyynnin yhteystiedot