Marssi 7 ihmeeseen

Julkaistu: 28.8.2023

Marssi 7 ihmeeseen valloittaa seitsemän paikkakuntaa elo- ja syyskuussa spektaakkelilla, jollaista Suomessa ei ole koskaan ennen nähty. Kuopiossa esitys nähdään Olvi Areenalla 30.8.2023 klo 19.00. Lippuja myy Ticketmaster.

Yli 300 soittajan voimin etenevä musiikkiseikkailu yhdistää kuviomarssin, soittokunnat ja musikaalimaailman massiiviseksi ja vaikuttavaksi koko perheen kokemukseksi. Marssi 7 ihmeeseen on pelien klassista rakennetta noudattava seikkailu, jossa eri tasojen läpäisyssä ovat mukana kuviomarssit ja soittokunnat: osa arvoitusten vartijoina, osa labyrinttimaisina elementteinä. Esityksen lava on jäähallin areenan kokoinen ja pelimaailman näyttävä visuaalisuus luodaan noin kymmenelle isolle screenille.

Esitykseen sävelletty ja sanoitettu musiikki viimeistelee kokonaisuuden ja katsomossa tuntuu kuin seuraisi pelin etenemistä livenä. Massiiviset aloitus- ja loppunumerot saavat haukkomaan henkeä, harvoin lavalla on yhtä aikaa 300 esiintyjää. Päärooleissa loistavat upea ääniset Kaisa Leppänen ja Tuuli Paju.

Esityksen ovat käsikirjoittaneet Samuel Harjanne, Jack Johansson ja Petrus Kähkönen ja sen ovat ohjanneet Harjanne ja Kähkönen. Soittokunnista mukana ovat Kaartin soittokunta, Laivaston soittokunta, Rakuunasoittokunta, Lapin sotilassoittokunta, Puolustusvoimien varusmiessoittokunta ja Ilmavoimien big band, sekä nuoriso-orkestereista Rauman poikasoittokunta ja Kotkan ja Haminan nuoriso-orkesteri. Kuopiossa mukana ovat mm. Haapaniemen nuorisopuhallinorkesteri, Rajalan Puhaltajat ja Pohjantien nuorisopuhallinorkesterin sekä Kuopion konservatorion puhallinsoitonopiskelijoita.

Puolustusvoimat tarjoaa esityspaikkakunnilla koululaisnäytökset alueen kouluille ja ryhmien opettajille.