Hyvää syntymäpäivää Kuopion konservatorio 70 vuotta!

Julkaistu: 11.3.2024
Lapset tanssivat huivien kanssa, jousisoittajia orkesterissa ja kitaristi bändin keikalla.

Kun uskot unelmiisi, alat kasvaa niitä kohden.

Tommy Hellsten

Kevättalvella 1954 yhteensä 55 oppilasta ilmoittautui soittotunneille Kuopion Musiikkiopistoon ja maaliskuussa jo ennen varsinaista kannatusyhdistyksen perustavaa kokousta oli ensimmäiset soittotunnit pidetty. Varsinaiseksi oppilaitoksen syntymäpäiväksi tuli 11.3., jolloin perustamiskokous pidettiin.

Nyt tällä oppilaitoksella on takanaan pedagogista työtä jo seitsemän vuosikymmentä. Näiden vuosikymmenten aikana musiikkiopistosta on tullut konservatorio (1978 alkaen) ja musiikin rinnalle on tullut toiseksi taidelajiksi tanssi. Oppilaiden määrä on kasvanut lähelle 2500 oppilasta ja toiminta ulottuu laajasti Pohjois-Savon alueelle. Arjen täyttää taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän opetustyö musiikissa ja tanssissa, 2. asteen musiikin ammatillinen koulutus, varhaisiän musiikki- ja tanssikasvatus sekä avoimen konservatorion opetus.

Kaksikymmentä vuotta sitten, vuonna 2004, konservatorion siihen astinen toiminta koottiin historiikkiin. Alkuvuoden aikana olen selannut historiikkia ja mielenkiinnolla lukenut oppilaitoksen monista eri vaiheista. Vuosiin mahtuu tietysti ylämäkiä, alamäkiä, iloa, haasteita sekä suuria onnen ja ylpeydenkin hetkiä. Sellaista täyttä elämää, jossa kaikkien vuosikymmenten läpi on kantanut rakkaus musiikin ja tanssin opettamiseen sekä oppilaitoksen jatkuvaan kehittämistyöhön. Vuosikymmenten varrelle mahtuu myös paljon henkilöitä, jotka ovat tehneet valtavasti työtä sekä Kuopion konservatorion että lasten ja nuorten taidekasvatuksen hyväksi. Kiitos teille kaikille!

Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana Kuopion konservatorio on kehittänyt erityisesti opetuksen yksilöllistämistä, josta se on saanut paljon kiitosta valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Oppilaiden erilaisuuden huomioiminen on meille tärkeää. Työtä opetuksen yksilöllistämisen eteen tehdään edelleen, että jokainen tulisi aina hyväksytyksi omista lähtökodistaan ja voisi rakentaa oman näköistä musiikki- tai tanssipolkuaan.

70-vuotiaalla Kuopion konservatoriolla on laaja alueellinen, valtakunnallinen ja kansainvälinen yhteistyöverkosto. Sen opetus on pedagogisesti laadukasta ja toiminnan saavutettavuuden eteen tehdään edelleen työtä. Oppimiselle ja opiskelemiselle halutaan luoda turvallinen oppimisympäristö, joka kannustaa oppimaan sekä yksilönä että yhdessä toimien. Kuopion konservatorio ylläpitää, edistää ja luo hyvän elämän edellytyksiä Pohjois-Savon alueella.

Vuoden 2024 aikana juhlistamme oppilaitoksen seitsemää vuosikymmentä konsertti- ja näytöstoimintamme yhteydessä. Ajankohtaista tietoa tapahtumistamme löydätte kotisivuiltamme tai sosiaalisen median kanavista. Olette kaikki lämpimästi tervetulleita Kuopion konservatorion konsertteihin ja näytöksiin.

Työ elämyksellisen taidekasvatuksen eteen jatkuu edelleen. Kun uskomme unelmiimme, alamme kasvaa niitä kohden!

Elina Vetoniemi, rehtori

Tutustu tapahtumiimme!
Kuopion konservatorio Facebookissa
Kuopion konservatorio Instagramissa
Kuopion konservatorion tanssiopinnot Instagramissa