Tanssi harrastuksena

Hyppää mukaan tanssin maailmaan! Tanssiopinnot tarjoavat taiteen ja liikkumisen iloa, tukien samalla lapsen ja nuoren kasvua.

Kuopion konservatorio tarjoaa taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista opetusta tanssissa. Meillä voit siis harrastaa tanssia taaperosta aikuisiälle saakka! Noudatamme opetuksessamme taiteen perusopetuksen tanssin laajan oppimäärän mukaista opetussuunnitelmaa. Tanssituntien turvallinen ja kannustava oppimisilmapiiri luo tilaisuuden tutkia tanssin maailmaa jokaisen oppilaan omista lähtökohdista. Kaikki vakituiset opettajamme ovat korkeakoulutettuja tanssin ammattilaisia.

Lastentanssi

Tanssiharrastuksen voi aloittaa lastentanssissa 2–5-vuotiaana yksin tai yhdessä oman aikuisen kanssa. Leikin, mielikuvien ja monipuolisten harjoitteiden avulla tutustumme tanssin maailmaan. Tervetuloa lastentanssiin kokemaan tanssin ja liikkumisen iloa!

Valmentava opetus

Tanssin valmentavat opinnot on tarkoitettu 6–8-vuotiaille lapsille. Tanssin valmentavissa opinnoissa tutustutaan sekä nykytanssiin että balettiin monipuolisen perusliikkumisen ohella. Yhdessä tehden ja kokien luomme pohjaa myös tanssin perusopintoihin.

Baletti ja nykytanssi

Baletin ja nykytanssin harrastamisen voi aloittaa 8–9-vuotiaana tanssin perusopinnoista. Tanssin perusopinnot tarjoavat lapsille ja nuorille tanssin iloa ja mahdollisuuden harrastaa tanssia pitkäjänteisesti. Opetus etenee tasolta toiselle yksilöllisesti. Perusopintojen jälkeen oppilas voi siirtyä tanssin syventäviin opintoihin.

Avoin konservatorio

Avoimen konservatorion aikuisryhmissä voi harrastaa tavoitteellisesti mm. balettia ja nykytanssia ammattitaitoisen opettajan johdolla. Opinnot ovat omakustanteisia.

Pienten tanssijoiden joulujuhla 1920x1080px kopio

Pienten tanssijoiden joulujuhla

Pienten tanssijoiden joulujuhla on konservatorion pienempien tanssijoiden oma joulunäytös. Juhlassa esiintyvät lastentanssin ja tanssin valmentavien opintojen oppilaiden ryhmät Kuopiosta.

17.12.2022
klo 9.15 & 10.30
Kuopion Musiikkikeskus, Valohalli
Konsa Soittaa ja Tanssii! mainoskuva 2 kopio

Konsa Soittaa ja Tanssii!

Konsa Soittaa ja Tanssii -tapahtumapäivän aikana Kuopion Musiikkikeskuksessa esiintyy satoja konservatorion musiikin ja tanssin perusopetuksen oppilaita. Tervetuloa nauttimaan yhteismusisoinnin ja tanssin riemusta!

30.11.2022
klo 9.30-21
Kuopion Musiikkikeskus
Tapahtumabanneri perusopetuksen päättäjäiset 2022 1920x1080px kopio

Musiikin ja tanssin perusopetuksen lukuvuoden päättäjäisjuhla

Musiikin ja tanssin perusopetuksen lukuvuoden päättäjäisjuhla Kuopiossa.

25.5.2022
klo 18
Kuopion Musiikkikeskus, Kamarimusiikkisali
Gisellen jäljillä konsa nettisivu 1920x1080px kopio

Gisellen jäljillä

Kuopion konservatorion tanssin kevätnäytös on saanut innoituksensa baletista Giselle, jonka teemoja käsitellään kevätnäytöksessä sekä nykytanssin että baletin keinoin.

17.5.2022
klo 19
Kuopion Musiikkikeskus, Konserttisali

Tanssi harrastuksena: Uutisia

5.8.2022

Lukuvuoden aloitus

Kuopion konservatorion syyslukukausi käynnistyy piakkoin. Tästä tiedotteesta löydät eri opintoalojen aloituspäivämäärät.