Näytökset

Iloa ja esiintymisen elämyksiä tanssinäytöksistä!

Esiintyminen on tärkeä osa tanssin harrastamista. Kaikki tanssioppilaat esiintyvät vuosittain konservatorion omissa näytöksissä, joita tarjotaan mahdollisuuksien mukaan myös kouluille ja päiväkodeille. Harjoittelemme perus- ja syventävissä opinnoissa koreografian tekoa. Oppilaitoksen ”Omat tanssit”-tapahtumat eri toimipisteissä tarjoavat esiintymisfoorumin näille tanssioppilaiden uusille teoksille. Tanssioppilaat esiintyvät mahdollisuuksien mukaan myös talon ulkopuolella sekä paikallisesti että valtakunnallisesti.

Olemme osallistuneet mm. Kajaanin Uudet Tanssit –koreografiakatselmukseen, Nykytanssi-palettiin Suomen Kansallisoopperan Alminsalissa, Baletin Nuorta Energiaa -näytökseen Helsingin Aleksanterin teatterissa, Kuopio Tanssii ja Soin On Stagelle, sekä Oulun Arktiset Askeleet -katselmukseen.

Klikkaa alta lisätietoja Kuopion konservatorion tanssinäytöksistä!

Omat tanssit

Kuopio, Juankoski, Nilsiä

”Omat tanssit” -tapahtuma järjestetään vuosittain Kuopiossa, Juankoskella ja Nilsiässä. Siihen osallistuvat kaikki baletin ja nykytanssin perusopintojen oppilaat. Nimensä mukaisesti tapahtumassa esitetään oppilaiden itsensä tekemiä omia koreografioita, eli omia tansseja. Omiin tansseihin on yleisöllä vapaa pääsy.

Omat tanssit -ohjeet toimipisteittäin ja ilmoittautumislomakkeen löydät alta:

Omat tanssit ohjeet, Kuopio, Nilsiä ja Juankoski 

Omat tanssit ilmoittautumislomake / perusopinnot

Omat tanssit ilmoittautumislomake / syventävät opinnot

Pienten tanssijoiden näytökset

Kuopio

Pienten tanssijoiden joulujuhla ja kevätjuhla ovat konservatorion pienempien tanssijoiden omia näytöksiä. Niissä esiintyvät lastentanssin ja tanssin valmentavien opintojen oppilaiden ryhmät Kuopiosta. Joulujuhla järjestetään useimmiten joulukuussa ja kevätjuhla toukokuussa Kuopion Musiikkikeskuksen Valohallissa, jonka tilat tarjoavat mahdollisuuden lähes 300 katsojalle tulla seuraamaan tanssiesityksiä. Pienten tanssijoiden näytöksiin on yleisöllä vapaa pääsy.

Lue lisää: Pienten tanssijoiden joulujuhla 17.12.2022 klo 9.15 & 10.30 Valohalli, Kuopion Musiikkikeskus

Tanssin kevätnäytökset

Kuopio, Juankoski, Nilsiä

Baletin ja nykytanssin perus- ja syventävien opintojen oppilaat kaikista konservatorion toimipisteistä esiintyvät omissa tanssin kevätnäytöksissään vuosittain vaihtuvalla teemalla. Etenkin Juankoskella ja Nilsiässä näissä näytöksissä esiintyvät myös paikkakuntien lastentanssin ja tanssin valmentavien oppilaat.

Kuopiossa tanssin kevätnäytös järjestetään perinteisesti Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa, jossa yleisöpaikkoja on yli tuhat. Juankosken ja Nilsiän näytösten paikkoina on ollut mm. Manttu Nilsiässä sekä Ruukinkoulun Agora Juankoskella.