Sibafest: Ua Hoi!

Julkaistu: 2.4.2022

”Ua Hoi!” on kahden nykymusiikkiin ja improvisointiin hurahtaneen muusikon konsertti, joka tarjoilee raikkaan kattauksen kanteleille sävellettyä ja sovitettua musiikkia.

Konsertin säveltäjänimiä ovat muun muassa Nico Muhly, Timo Alakotila ja Matthew Whittall. Yleisö saa vaikuttaa konsertin kulkuun äänestämällä osan konsertin ohjelmasta.

Vuodesta 2019 toiminut duo on konsertoinut Turussa ja Helsingissä sekä tilannut uusia teoksia Lara Poelta ja Matilda Seppälältä.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Kuopion konservatorion kanssa. Konserttiin on vapaa pääsy!

Esiintyjät

  • Eija Kankaanranta
  • Juulia Salo
  • Iida-Maria Kuronen

Ohjelma

  • Timo Alakotila: Cirrus (2004)
  • Pekka Jalkanen: Siemen (1993)
  • * yleisön valinta 1: Jean Sibelius: Koivu op. 75 nr. 4 (1914) / Stepan Rak: Sininen (1991)
  • Matthew Whittall: The Wine-Dark Sea (2011)
  • * yleisön valinta 2: Astor Piazzolla: Novitango (1974) / Hannu Saha: Arndt (1986)
  • Nico Muhly: Fast dances, osat 2 & 3 (2014)

Esiintyjien esittelyt

Juulia, Eija ja Iida-Maria ovat kaikki Taideyliopiston Sibelius-Akatemian klassisen kantelekoulutuksen kasvatteja ja innokkaita kantelemusiikin esittäjiä sekä pedagogeja. Sibelius-Akatemian toimipisteitä on Helsingissä, Kuopiossa ja Seinäjoella. Kanteleensoittoa voi opiskella lahjakkaille nuorille soittajille suunnatussa nuorisokoulutuksessa sekä yliopistotasolla musiikin kandidaatin, musiikin maisterin ja musiikin tohtorin tutkintoon asti. Harrastuspohjalta voi hakeutua kantelepedagogiikan harjoitusoppilaaksi. Klassisen musiikin osaston lisäksi kanteleensoitto voi olla olla pääaineena muun muassa kansanmusiikin aineryhmässä, Global Music -opinnoissa ja musiikkikasvatuksen aineryhmässä. Kanteleensoittajia on opiskellut myös musiikkiteknologian ja sävellyksen aineryhmissä.

Juulia Salo

Juulia Salo on energinen ja ennakkoluuloton kanteletaiteilija,joka vaikuttaa erityisesti taidemusiikin kentällä ja heittäytyy mielellään improvisoimaan. Juulia on Sibelius-Akatemiasta valmistumisensa (2017) jälkeen toiminut freelance-muusikkona sekä kanteleensoiton opettajana Nurmijärvellä ja Järvenpäässä. Juulia on viime vuosina esiintynyt mm. Joensuun kaupunginorkesterin triosolistina, musiikkifestivaaleilla Maltalla ja Prahassa ja pitänyt ensikonsertin. Lisäksi Juulia on kantaesittänyt teoksia säveltäjiltä J-T Vesikkala-Wittmacher, Heidi Hassinen, Esa Ylivaara, Patrik Kako ja Michaela Augustinová. Yksi Juulian uusimmista yhteistöistä on Lähi-Idästä ja Suomesta vaikutteita saava duoprojekti yhdessä jordanialaisen Nemat Battahin kanssa.

Juulia Salon verkkosivut

Eija Kankaanranta

Eija Kankaanranta tarttuu mielellään kimurantteihinkin haasteisiin ja on päässyt toteuttamaan niitä ympäri maailmaa soolona sekä kamari- ja orkesterimuusikkona. Viime vuosina hän on tehnyt yhteistyötä erityisesti säveltäjä Juhani Nuorvalan ja Kaija Saariahon kanssa. Joulukuussa 2021 Eija soitti Pehr Henrik Nordgrenin kantelekonserton Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin solistina, ja seuraava projekti saman orkesterin ja viulisti Antti Tikkasen kanssa on Mikko Heiniön Koraaleja -teoksen kantaesitys. Eija on toiminut kantelemusiikin lehtorina Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa elokuusta 2021.

Iida-Maria Kuronen

Iida-Maria Kuronen tekee parhaillaan musiikin maisterin tutkintoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Kanteleensoiton ohella Iida-Maria opiskelee soitinpedagogiikkaa, ja hän on kuluvana keväänä 2022 mukana monenlaisissa pedagogisissa projekteissa. Myös Ua Hoi! -kiertueella esiintyjänä ja työpajaohjaajana toimiminen on osa Iida-Marian pedagogiikan opintoja. Taidemusiikissa Iida-Maria on kiinnostunut monenlaisista tyyleistä ja aikakausista aina vanhasta musiikista nykymusiikkiin saakka. Klassisen kanteleensoiton lisäksi Iida-Maria on ollut folk metal -musiikkia soittavan Valkeat-yhtyeen jäsen vuodesta 2020.

Sibafest – Recovery Tour

Kahdenkymmenen konsertin kiertue tuo livemusiikkia pandemian jättämään puutostilaan monessa genressä. Kiertue alkaa Helsingin Musiikkitalolta 17.1.2022 ja jatkuu kevään ajan Helsingissä, Järvenpäässä, Seinäjoella ja Kuopiossa 5.5.2022 asti. Lavoille nousevat Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat. Yhdeksättä kertaa järjestettävä Sibafest on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian joka toinen vuosi järjestettävä päätapahtuma, joka esittelee Sibelius-Akatemian kansainvälisesti korkeatasoista konserttitoimintaa.

Lue lisää Sibafestista

2.4.2022
klo 16
Kuopion Musiikkikeskus, Kamarimusiikkisali