Maskisuositus jatkuu Kuopion konservatoriossa

Julkaistu: 25.3.2022

Pohjois-Savon alueellisen koronakoordinaatioryhmän mukaan (14.3.2022) koronavirusta on Pohjois-Savossa edelleen erittäin runsaasti, mutta vakavia taudinkuvia vain harvoilla. Koronatartuntaa on tämänhetkisessä tilanteessa vaikea torjua, mutta myös riskiryhmiin kuuluvat voivat suojautua vakavalta taudilta ottamalla rokotteen. 

Edelleen on hyvä käyttää kasvomaskia, huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä etäisyyksistä myös rokotuksen jälkeen.

Kuopiossa on voimassa THL:n maskinkäyttösuositus yli 12-vuotiaille. Kuopion konservatorio suosittelee, että huoltajat sekä yli 12-vuotiaat oppilaat ja opiskelijat käyttäisivät edelleenkin maskia sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan.

Maskin käyttöä suositellaan niin ikään oppilaitoksen järjestämissä yleisötilaisuuksissa. Pyrimme maskisuosituksen lisäksi ehkäisemään lähikontaktien aiheuttamaa tartunnan riskiä muun muassa rajoittamalla kevään 2022 yleisötilaisuuksiemme yleisömääriä, järjestelemällä mahdollisuuksien mukaan konserttisalien yleisöpaikkoja uusiksi sekä porrastamalla eri tapahtumien aloitusaikoja.

Muistattehan edelleen myös turvavälit ja hyvän käsihygienian, ja että oppilaitoksen tiloihin ja tapahtumiin saa tulla vain terveenä. Kuopion konservatorio huolehtii toiminnassaan tartuntatautilain mukaisten koronavirustaudin leviämisen estämiseen tähtäävien velvoitteiden täyttämisestä. Velvoitteet liittyvät mm. tilojen ja pintojen puhdistamiseen.